Η YOGA είναι μια πανάρχαιη επιστήμη

που προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο

μια εκπληκτική προσέγγιση των δυνατοτήτων

του σώματος και του νου του.

Οι ενεργητικές της επιδράσεις είναι άμεσα ορατές στην ανθρώπινη υγεία, την ισορροπία του νευρικού και του ορμονικού συστήματος , προσφέροντας αρμονία. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής (pranayama), σωματικές ασκήσεις (asanas), βαθιά χαλάρωση (yoga nidra), ή διαλογισμό.

Σήμερα στα πλαίσια των μοντέρνων κοινωνιών με τους εξαντλητικούς ρυθμούς, τις παράλογες απαιτήσεις και τις «πλασματικές ανάγκες» οι συνθήκες διαβίωσης μεταβάλλονται και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Όλη αυτή η κατάσταση μας απομακρύνει από τη φύση, τους ανθρώπους γύρω μας και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Γεννιούνται προβληματισμοί και ψάχνουμε να βρούμε απάντηση για θέματα που αφορούν την σωματική υγεία και φυσική ενέργεια , την πνευματικότητα, τον τρόπο ζωής και την κοινωνία μας γενικότερα.

Εδώ έρχεται η yoga από τα βάθη της Ανατολής. Είναι μια πανάρχαιη επιστήμη που προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο μια εκπληκτική προσέγγιση των δυνατοτήτων του σώματος και του νου του. Οι ενεργητικές της επιδράσεις είναι άμεσα ορατές στην ανθρώπινη υγεία, την ισορροπία του νευρικού και του ορμονικού συστήματος , προσφέροντας αρμονία. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής (pranayama), σωματικές ασκήσεις (asanas), βαθιά χαλάρωση (yoga nidra), ή διαλογισμό.
Οι μη τραυματικές και μη βίαιεςασκήσεις έχουν θετικότατη επίδραση στην καρδιά, στο κυκλοφορικό, στο αναπνευστικό, στο ενδοκρινολογικό, στο πεπτικό, και στο μυοσκελετικό σύστημα. Προάγουν τόσο την ευλυγισία όσο και την μυική ενδυνάμωση του σώματος προασπίζοντας τον οργανισμό με καλή υγεία, αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο προληπτικής ιατρικής. «Νους υγιής εν σώματι υγει». Η αναπνοή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αυτόνομο  νευρικό σύστημα. Συνειδητή αναπνοή σημαίνει ηρεμία νου, γαλήνη συναισθηματική, θέληση και ορθή κρίση. Η συνειδητοποίηση και ενδυνάμωση της αναπνευστικής ικανότητας και η οργανική σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση είναι κύρια μέριμνα της Yoga προσφέροντας στον ασκούμενο ένα αίσθημα ψυχικής ισορροπίας ανάπαυσης και πληρότητας.