Η Εγκυμοσύνη είναι μια συναρπαστική

περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας,

ταυτόχρονα όμως και  πολύ απαιτητική.

Τα PRENATAL είναι ειδικά τροποποιημένα προγράμματα Yoga, Pilates, Fitness, που περιλαμβάνουν ειδικές ασκήσεις, για την περίοδο της εγκυμοσύνης, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από το ACOG (Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων).

Στόχος του Prenatal είναι να βοηθήσει την εγκυμονούσα να συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, να τις δεχτεί και να προετοιμαστεί για τη γέννα. Ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση της γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορούν όλες να συμμετέχουν στα προγράμματα εφ’ όσον έχουν μια φυσιολογική κύηση χωρίς επιπλοκές και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Τα οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη, πολλά, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά…
Κάποια από αυτά είναι η καλή φυσική κατάσταση, η σωστή στάση του σώματος, μείωση των πόνων στη μέση και στη σπονδυλική στήλη, διατήρηση του βάρους, μείωση του άγχους της εγκύου και βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης.

Το Tonosis αποτελεί ένα ήρεμο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον, ιδανικό για τη γυμναστική κατά την κύηση… Τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 6 άτομα) και οι συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το άγχος, αλλά και τη χαρά με άλλες μέλλουσες μανούλες.

Υπεύθυνη για τα μαθήματα είναι η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Αραβαντινού, εξειδικευμένη prenatal trainer.

-Studio One prenatal Pilates with Lynne Robinson-Body Control PILATES 2012 ΑΘΗΝΑ

-A.F STUDIES PILATES & PREGNANCY 2014 ΑΘΗΝΑ

-PRENATAL FITNESS human mama 2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

-Birthlight Yoga for Maternity level 1 2016 ΑΘΗΝΑ

-Pilates through Pregnancy and Beyond basi PILATES 2016 ΑΘΗΝΑ Ashley Ritchie

 

Το POSTNATAL είναι τροποποιημένο πρόγραμμα πιλάτες, που καλύπτει τις ανάγκες της γυναίκας για άσκηση, κατά την περίοδο της λοχείας.

Λοχεία είναι η περίοδος αμέσως μετά τον τοκετό, κατά την οποία συμβαίνουν στο σώμα μια σειρά από απότομες μεταβολές, που έχουν σαν στόχο να επαναφέρουν τον οργανισμό στην προ της κύησης κατάσταση.

Οι αλλαγές είναι ενδοκρινικές, ψυχολογικές, αλλά και σωματικές και διαρκούν μέχρι ένα έτος.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η απότομη μείωση της κοιλίας, όπου και οι μύες σταδιακά επανακτούν την αρχική τους δύναμη και αντοχή, η επαναφορά της διάστασης του ορθού κοιλιακού, οι μύες του πυελικού εδάφους που ανακτούν την ελαστικότητα τους, η επαναφορά της σπονδυλικής στήλης, η κυκλοφορία του αίματος και η μείωση του όγκου της μήτρας.

Επιβάλλεται λοιπόν, να ασκείται η γυναίκα μετά τον τοκετό, μέσα σε λογικά πλαίσια, χωρίς υπερβολές. Ακόμα και οι γυναίκες που είχαν τέλεια φυσική κατάσταση, τώρα δεν είναι η ίδια με πριν. Ο τοκετός, το μωρό και η αϋπνία τις εξαντλούν ήδη, αρά σε καμία περίπτωση η άσκηση δεν πρέπει να τις κουράζει περισσότερο.

Η άσκηση είναι πηγή ευεξίας και είναι χρήσιμη πάντα στη γυναίκα, πόσο μάλλον σε αυτή τη φάση τη ζωής της.

Στόχος λοιπόν του Tonosis, είναι να βοηθήσει τη μητέρα μέσω των postnatal προγραμμάτων να αντιμετωπίσει τις αλλαγές του σώματος και τις ψυχολογικές δοκιμασίες, χωρίς να μπαίνουν υψηλοί στόχοι, απλώς να αισθανθεί η γυναίκα καλά βλέποντας το σώμα να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση

-Postnatal Fitness Human Mama 2015 Θεσσαλονίκη

-Pilates through Pregnancy and Beyond basi PILATES 2016 ΑΘΗΝΑ Ashley Ritchie